EHZW: Eerste Hulp bij Zindelijk Worden

Eerste Hulp bij Zindelijk Worden

Een tijdje geleden schreef ik over hoe Jessa zindelijk werd en dat de weg daar naartoe niet per se heel soepel verliep. Inmiddels is ze alweer een hele tijd zindelijk en lijkt het luiertijdperk alweer heel lang geleden. Gelukkig hoeven we niet al te lang zonder, aangezien baby nummer 2 in juni verwacht wordt 😉
Toen Jessa eenmaal zindelijk was ging het eigenlijk vrijwel meteen goed, ook ’s nachts. Ze heeft nog wel eens een ongelukje gehad en soms heeft ze geen zin om naar de wc te gaan waardoor ze het tot het laatst uitstelt, ook al vraag je 20 keer of ze moet plassen. Uiteindelijk ontstaat er dan wat lichte paniek en redden de eerste druppels het niet tot de wc. Maar ach, ze is zindelijk. Die newborn luiertjes zijn nog wel schattig maar die peutertenten komen niet eens meer in de buurt van schattig. Blij dat we over zijn naar de schattige ieniemienie onderbroekjes met vrolijke printjes!

Zoals ik eerder schreef duurde het best even voordat Jessa zindelijk was en ik heb dan ook regelmatig zitten Googlen naar tips en advies. Het hielp me niet echt en bracht me eerder in verwarring. Deed ik het wel goed? Pushte ik haar niet te veel? Zou ze straks een trauma hebben en nooit zindelijk worden? Want dat ga je denken als je de spastische artikelen van deskundigen leest. Zij die “ervoor geleerd hebben” zegmaar.
Persoonlijk denk ik dat het het belangrijkst is dat je het spelenderwijs aanpakt. Je kind moet uitgedaagd worden en trots zijn als het lukt. Onlangs werden wij benaderd door Dustin en Janneke van Zindelijkheidsbox.nl, een box vol hulpmiddelen die je kind helpen om zindelijk te worden op een leuke manier. Hadden we die een jaar geleden maar gekend, want dit past perfect bij ons idee om het spelenderwijs aan te pakken! Wij mochten een box van hen reviewen en direct na opening was ik al onder de indruk van de superleuke opmaak.
Eerste Hulp bij Zindelijk Worden Jessa, die er natuurlijk altijd bovenop zit als ik weer eens een pakket uitpak (beetje a la de “mine, mine, mine?!” meeuwen uit Finding Nemo), werd er ook direct enthousiast van. Alle hulpmaterialen zijn geillustreerd met vrolijk gekleurde plaatjes en heel veel diertjes. Het is eigenlijk een soort programma waarin je je kind binnen een week zindelijk maakt. Er zitten instructiekaarten bij hoe je dit per dag aanpakt. Deze worden in een bijgeleverd boekje nog uitgebreider toegelicht, dus al die bangmakende artikelen over zindelijk worden kan je mooi links laten liggen. Scheelt een hoop lees- en zweetwerk 😉 Op de bijgeleverde schema’s kan je precies bijhouden wanneer je kind eet, drinkt, poept en plast zodat je steeds meer inzicht krijgt en hier handiger op in kunt spelen. Je kind kan je belonen door hem of haar vrolijke dierenstickers te laten plakken op mooie stickerkaarten. Uiteindelijk is de kers op de taart natuurlijk het slagen van de missie; je kind krijgt dan een echt plasdiploma!
Het idee achter de box is niet alleen dat zindelijk worden een feestje kan zijn, maar ook dat je eerder met zindelijkheidstraining kan starten dan dat je denkt.

Eerste Hulp bij Zindelijk Worden

Toen Jessa eenmaal zindelijk was, was ze 2,5 jaar. Persoonlijk vond ik dat niet heel jong. Mijn moeder had me al heel vaak verteld (hint, hint) dat mijn broer, zusjes en ik al rond 1,5 jaar zindelijk waren. Het grote verschil is dan wel dat mijn moeder fulltime thuis bij ons was en ik tot Jessa 2,5 jaar was 32 uur per week werkte. Toch vond ik het nog steeds verbazingwekkend toen we op de kinderopvang hoorden dat Jessa één van de eersten uit de groep was die zindelijk was. Dat terwijl Jessa tevens één van de jongsten was; er zaten ook kindjes van 3+ in haar groep.

 

Bij nummer 2 gaan we deze box zeker gebruiken om hem of haar te helpen sneller zindelijk te worden. Wil je meer informatie over de zindelijkheidsbox? Kijk dan op www.zindelijkheidsbox.nl. Er zijn twee varianten beschikbaar; alleen de box en de box met toegang tot de Facebook community waarin je tevens terecht kunt met al je vragen!

 

 

 

Nieuwe producten

 

Gerelateerde blogs

Volg ons op:
FacebooktwitterpinterestinstagramFacebooktwitterpinterestinstagram
Deel dit op:
FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *