Si, si; embarazada!

Si, si; embarazada!

Gespannen reden we weg van het appartement, we hadden bedacht tot maandag te wachten met een test zeker te weten dat we het niet fout hadden en om opnieuw teleurstelling te voorkomen. We hadden er namelijk al vaker naast gezeten. Beiden hadden we slecht geslapen, dat wisten we van elkaar zonder het uit te spreken. Zo gek dat je in een land zo dichtbij Nederland alleen bij een apotheek een zwangerschapstest kunt halen. De dag ervoor hadden we het nog bij een lokale dokter geprobeerd, maar nee hoor het moest toch echt bij de apotheek. Natuurlijk wisten we dat al; dat hadden we al gelezen. Maar ja, op een zondag is er geen apotheek open en de dokter wel dus toch maar even geprobeerd. Gespannen reden we de bergweggetjes door, de bekende route die we van de week al tig keer hadden gereden, het leek veel langer te duren. De bocht door, nog een bocht.. nog een paar kilometer dacht ik, we zijn er bijna. We probeerden een gesprek te voeren maar waren er beide niet helemaal bij. Jessa was rustig op de achterbank, normaal praat ze honderduit maar juist nu was ze stil. Ook zij merkte de gespannen sfeer op.

Si, si; embarazada!

Bij de apotheek aangekomen zag ik dat de plaatsen voor de apotheek nog vrij waren, gek he vijf minuten nadat ze open waren gegaan op een maandagochtend (NOT). Ik had de dag ervoor al opgezocht hoe ik vroeg om een zwangerschapstest in het Spaans. Dit deed ik dan ook, de vrouw beantwoordde mijn vraag met een lach en in het Engels. Ja duh, die zal zich straks wel doodlachen dat ik het niet gewoon in het Engels vroeg. Terug naar de auto, we hadden ons (natuurlijk) al voorbereid en Diana deed de test in de fles, terwijl ze hem er uit haalde en de dop op de test deed zei ze; en nu een minuut wachten. Lekker hoor dacht ik; een fles met dampende gele vloeistof in de auto, zenuwachtig stapte ik de auto uit om de fles weg te gooien aan het eind van de straat. Natuurlijk zag ik pas toen ik weer bij de auto kwam dat er ook een prullenbak naast de auto stond. Terug in de auto keek Diana me aan en zei met rode ogen; twee streepjes. Ik zag in haar ogen dat ze het niet geloofde. Ze riep ‘het is heel gek maar het controlestreepje kwam later en die tweede streep als eerste’. Bij haar eerste zwangerschap duurde het heel lang voordat het tweede streepje kwam en was de streep heel vaag. Maar nu was de tweede streep een dikke, knallende paars streep. Ik begon ook te twijfelen doordat het toch anders was dan de eerste en pakte het doosje erbij. In het Spaans stond er Embarazada en non Embarazada op de test omschrijving. Waar bij twee streepjes stond; Embarazada. Ik pakte snel mijn telefoon en dacht nog wauw dat Europeeswijd 4G netwerk is echt super! Helaas viel dat 4G netwerk toch tegen, het leek wel een uur te duren voordat Google translate geladen was en ik had opgezocht of Embarazada echt zwanger betekende. Ja natuurlijk wist ik het eigenlijk al wel, maar we zochten gewoon een excuus om het maar niet te hoeven geloven.

Si, si; embarazada!

We waren namelijk al even aan het proberen en het was zo normaal geworden dat het niet raak was, dat we het niet meer durfden te geloven. Ik liet het aan Diana lezen en de twijfels begonnen te verdwijnen. Waauw, is het echt, mijn meisje zwanger.. zijn we echt in verwachting?! Diana begon te huilen van blijdschap en ik pakte haar direct vast en gaf haar een zoen. Ook ik had tranen in mijn ogen en wist niet hoe nu verder. Jessa zat achter in de auto en snapte onze emoties niet direct, maar je zag aan haar dat ze merkte dat het tranen van blijdschap waren en dat de gespannen sfeer veranderde naar een gevoel van bevrijding en geluk. Eerlijk gezegd kan ik me niet eens meer herinneren wat we daarna hebben gedaan, maar het moment dat ik weer in de auto stapte we toch bevestiging van de zwangerschap zochten. Dat staat in mijn geheugen gegrift, ik heb me niet vaak zo gelukkig gevoeld!

 

 

 

Nieuwe producten

Volg ons op:
FacebooktwitterpinterestinstagramFacebooktwitterpinterestinstagram
Deel dit op:
FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *