Blog

The month after.. De positieve zwangerschapstest

Onlangs schreef ik over dat het bij ons wat langer dan gemiddeld duurde voordat ik zwanger raakte. Wat hebben we daar veel reacties op gekregen! Blijkbaar is het onderwerp nog best wel een taboe. Het is ook niet iets waar je zomaar over praat als je er middenin zit, ik had in ieder geval niet de behoefte om met iedereen te delen dat we hoopten op een tweede. Het is toch ook leuk als de aankondiging een verrassing is en daarnaast zit je niet te wachten op vragen of het al gelukt is.

Ik weet nog heel goed dat ik, toen ik een stuk jonger was en nog geen moeder was, een verhaal las van een vrouw die al langere tijd worstelde met haar kinderwens. Ze had al een kind, maar een tweede wilde niet lukken. Op de een of de andere manier is dit verhaal me altijd bijgebleven en ook wat ik daarover dacht. Namelijk dat ze al een gezond kind had, dus dat ze blij moest zijn dat ze er in ieder geval 1 had. Je snapt dat ik daar nu heel anders in sta! Je begrijpt zulke gevoelens pas écht als je het zelf meemaakt. Dan snap je pas hoe moeilijk het is dat de hele wereld zwanger lijkt, je de ene na de andere aankondiging ziet en jij elke maand weer een teleurstelling moet verwerken. Om nog maar te zwijgen over de druk die het legt op je relatie. Je vraagt je af waarom het niet lukt. Een grote wens wordt diep verlangen.
The month after.. De positieve zwangerschapstest
Maarja, als je dan al een tijd bezig bent en het dan ineens raak is, hoe voelt dat dan? Als je al zo lang op twee streepjes hoopt, al zo vaak zo lang naar een (duidelijk negatieve) test hebt zitten staren dat je dat tweede streepje er bijna bij ging fantaseren? Gek genoeg kwam het in eerste instantie niet bij mij binnen. Het duurde gewoon even voordat ik de conclusie trok dat ik twee streepjes zag en dat dat maar één ding kon betekenen. Toen het kwartje eenmaal viel en we hadden geconcludeerd dat het écht zo was, was ik zo onbeschrijfelijk blij. Ik ben niet iemand die heel de boel bij elkaar zal gillen maar er vloeiden wel veel tranen. Tranen van blijdschap dit keer. Ik voelde direct heel veel liefde voor dit kindje en ik weet zeker dat Mirko dit ook zo voelde. De rest van de vakantie voelde ik me een soort van verliefd en alsof ik op een roze wolk rond zweefde.

Terug in Nederland was het echt weer ‘back to real life’. Ik had me op de dag van de positieve test meteen aangemeld bij de verloskundige praktijk waar ik de vorige keer ook begeleid was. En tsja, dan mag je pas als je 8 weken zwanger bent naar de eerste controle… Die weken leken eeuwen te duren. Bij Jessa was dit voor mijn gevoel veel korter. Sowieso wisten we later dat ik zwanger (na 6 weken) en duurde het even voordat we een keuze voor een verloskundige praktijk hadden gemaakt. Nadat we ons hadden aangemeld konden we vrijwel direct langs voor de eerste controle. Nu duurde dat 3,5 week… En ja dan ga je nadenken. Ik was heel bang dat het niet goed zou zijn. We hadden er lang op gewacht, stel je voor dat we nu slecht nieuws zouden krijgen? Dankzij de vermoeidheid en misselijkheid voelde ik me wel zwanger, maar tegelijkertijd ook weer niet. Er was nog niets te zien (logisch) en een trappende baby voelde ik ook niet (ook logisch).

Een week na Jessa’s verjaardag hadden we dan eindelijk de eerste echo. Het apparaat ging erop, en de verloskundige hoefde niet eens te zoeken. Daar zat ie; onze baby! Het hartje klopte duidelijk en het zag er allemaal goed uit. Er biggelde een traan a la Maxima over mijn wang. Onze baby, we kunnen niet wachten om je te ontmoeten!

 

 

Nieuwe producten

 

Gerelateerde blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twinkle twinkle stars over ons

Welkom bij twinkletwinklestars!

In 2015 werd ons leven serieus; we bleken in verwachting van ons eerste kind. Tijdens zo’n periode gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Namelijk die van shoppen voor – in eerste instantie – je babyuitzet.

In 2016 was het dan eindelijk zover en werd ons tweede kind geboren; onze eigen website! Omdat Diana naast shoppen houdt van schrijven, werd het een webshop én een blog.

In onze blogs geven wij je daarnaast een kijkje in ons leven als jonge ouders. Je leest onder andere over onze ervaringen en onze struggles met het ouderschap.

Veel shop- en leesplezier!

Liefs, Diana & Mirko

En natuurlijk onze eigen mini ambassadrices Jessa & Vienna

Gerelateerde blogs

Laten we voorop stellen dat je de komst van kinderen niet kunt plannen. Soms komen ze spontaan, soms niet of laten ze op zich wachten. Dat hebben wij zelf ook ervaren. Leeftijdsverschil van kinderen heeft voor en nadelen. In deze blog lees je ze!
mamablog

Het ideale leeftijdsverschil tussen je kinderen

Laten we voorop stellen dat je de komst van kinderen niet kunt plannen. Soms komen ze spontaan, soms niet of laten ze op zich wachten. Dat hebben wij zelf ook ervaren. Leeftijdsverschil van kinderen heeft voor en nadelen. In deze blog lees je ze!

Lees verder »
Kinderverjaardag vieren tijdens Corona hoe doe je dat nou? Een blokjesverjaardag of visiteroulette, dat mag dus niet meer. De visite kan niet naar ons toe komen, maar wij wel naar hun. De driveby verjaardag! Hier lees je hoe wij tijdens Corona een kinderverjaardag hebben gevierd.
mamablog

Kinderverjaardag vieren tijdens Corona

Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!

Lees verder »
Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!
mamablog

Veilig fietsen met kinderen

Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!

Lees verder »